10 Şubat 2008 Pazar

Tyrannosaurus Rex’in Tavuğun Atası Olduğu Hususunda Çarpıtmalar

http://www.netcevap.org/makale07.html adresindeki çarpıtmalar. Alıntılara başlamadan önce şu adrese bir gözatmak isteyebilirsiniz http://www.csm.org.uk/news.php?viewmessage=78, zira, ilk ve son birkaç paragraf dışında tamamen aynı; Aslına o kadar sadık kalınmış ki, çeviri desek yeridir. Konu hakkındaki habere şuradan ulaşabilirsiniz: http://www.ntvmsnbc.com/news/204926.asp Alışıldık, evrim karşıtı propoganda girişinin ardından konu hakkında genel bilgi verilmiş ve itiraz şu paragrafta belirtilmiş:

Ancak bulunan bu dizilimde yalnızca yedi dizilim elde edilebilmiştir. Elde edilen bu dizilim tavukların, kurbağaların, semenderlerin ve diğer canlıların benzer dizilimleriyle karşılaştırılmıştır. Asara'nın daha sonra, elde edilen bu yedi dizilimden üç tanesinin tavuğun kolajen peptid dizilimine, bir tanesinin kurbağanınkine ve diğerinin de semenderinkine uyum gösterdiğini bildirmiştir. Bunlardan iki tanesi çeşitli organizmalarla eşleşmiştir. (Canlılar, aynı yeryüzü şartları içinde yaşadıklarından, aynı besinleri tükettiklerinden, aynı mineralleri paylaştıklarından, benzer hücre yapılarına sahip olduklarından, canlılar arasındaki protein dizilim benzerlikleri de kaçınılmazdır.) Ancak söz konusu test sırasında, aynı sürüngen sınıfına ait olan krokodillerin ve timsahların proteinleri teste tabi tutulmamıştır.
Aynı sürüngen sınıfına ait olan krokodiller ve timsahlar neden teste tabi tutulsun? Daha fazla benzeyeceği zaten ortada değil mi? Sonuç itibariyle ikiside aynı sınıfa dahil. Fakat tavuk aynı sınıfa dahil değildir. Konu daha anlaşılır olması için kısa bir önbilgi verelim. Mevcut evrim teorisine göre hayvanların gelişimi yaklaşık olarak şu şekilde olmuştur: [...]Balıklar->Amfibiler->Sürüngenler->Memeli ve Kuşlar:


Karşılaştırılan hayvanlara bir bakalım: Kurbağa-amfibi, semender-sürüngen benzeri amfibi, tavuk-kuş:


Şimdi, evrim öngörüsüyle, Kurbağa- T-Rex'le en az benzerlik göstermesi gereken, Semender, Kurbağa'dan daha çok benzeyen ama Tavuktan daha az benzeyen, Tavuk-En çok benzeyen diyebiliriz. Peki araştırmanın sonucu ne? Yaklaşık olarak bu öngörüyü doğrular nitelikte.


Bu yazıya yorum eklemek veya yorumları görüntülemek için lütfen aşağıdaki linke tıklayınız:

http://hycarpitmalari.freesmf.org/index.php?topic=9.0