10 Şubat 2008 Pazar

"Son Dino-Kuş Furyası" üzerine çarpıtmalar

http://www.harunyahya.org/Makaleler/dinokus.html adresinde yayınlanan makaledeki çapıtmalar.

Paleontoloji hakkında biraz bir şey bilen hemen herkes, Archaeopteryx ismini duymuştur. Tüm zamanların belki de en ünlü fosili olan bu canlı, bundan 150 milyon yıl önce yaşamış bir kuştur. Archaeopteryx'in en önemli özelliği ise, bilinen en eski kuş olmasıdır. Archaeopteryx'ten önce yaşadığı bilinen, fosili bulunmuş başka hiç bir kuş yoktur.
Bu sözlerin dayanağı olarak bir dipnota yönlendiriyor.
225 milyon yıl yaşındaki Protoavis adı verilen bir fosilin "en eski kuş" olduğu yönünde bir iddia var olsa da, bu yaygın kabul gören bir kez değildir.
Şimdi, yine Harun Yahya'nın aynı sitedeki sözlerinden alıntılıyalım, http://www.harunyahya.org/evrim/evrim_acmazi_2/evrimacmazi2_6.html:
Söz konusu fosillerin en önemlisi, yaşı 225 milyon yıl olarak hesaplanan Protoavis'ti. İlk olarak Nature dergisinin Ağustos 1986 tarihli sayısında, "Fosil Kuş Evrimsel Hipotezleri Sarsıyor" başlıklı makalede varlığı duyurulan Protoavis fosili, kendisinden 75 milyon yıl daha yaşlı olduğu Archæopteryx'in kuşların atası olduğu iddiasını çürüttü. Vücut yapısı, diğer tüm kuşlardaki gibi içi boş kemiklere sahip iskeleti, uzun kanatları ve kanatlarındaki tüy izleri Protoavis'in mükemmel olarak uçabildiğini gösteriyordu.
http://www.harunyahya.org/evrim/hy_net_cevap_3/netcevap3_24.html
Evrimcilerin Archaeopteryx'i bir ara geçiş canlısı olarak göstermekten vazgeçmelerinin bir nedeni de, Archaeopteryx'ten çok daha önce yaşamış olan kuşlara ait fosillerin bulunmuş olmasıdır. Ancak Ümit Sayın bu önemli gelişmeyi de gözardı etmekte ve yine anlaşılmaz bir şekilde, Archaeopteryx'ten önce yaşamış olan kuşların da Archaeopteryx'in ara geçiş canlısı olduğu tezini güçlendirdiğini öne sürmektedir. Bu iddiası son derece mantıksızdır. Çünkü söz konusu kuş fosilleri, (Protoavis) günümüzden 225 milyon yıl, Archaeopteryx'ten 75 milyon yıl önce yaşamışlardır. Bu Mesozoik Çağın ilk jeolojik dönemine rastgelir ve bu dönem "dinozorlar çağı" olarak kabul edilmektedir. Bu durum, dinozorların egemen olduğu bir dönemde, dünyada aynı zamanda kuşların da yaşadığını gösterir.
Harun Yahya'nın yaptığı hile gün gibi ortada; İddiasını küçük bir dipnotla temellendiriyor, ancak bu dipnot diğer makalelerindeki kendi sözleriyle bile çelişiyor. Archaeopteryx'i bir geçiş canlısı olduğuna itiraz ederken Protoavis'i kuş olarak tanımlıyor. Ancak buradaki sözkonusu makalede ise bunu "kabul görmeyen tez" olarak sunuyor! Bir konu daha var ki, bu da önemli, kime göre kabul görmeyen tez? Evrimciler bu hayvanı ata olarak gösteriyorsa, bunun aksini kanıtlamadan böyle bir görüş bildirmek ne denli doğru olur? İşine geldimi kuş, işine geldimi değil...
Archaeopteryx'in günümüz kuşlarında görülmeyen iki özelliği ise gagasındaki dişler ve kanatlarındaki pençelerdir. Bu iki özellik nedeniyle kuş, 19. yüzyıldan bu yana evrimciler tarafından "yarı sürüngen" bir canlı olarak gösterilmek istenmiştir. Oysaki bu özellikler canlının sürüngenlerle bir ilişkisi olduğu anlamına gelmez. Araştırmalar günümüz kuşlarından Hoatzin'in de kanatlarında pençeler bulunduğunu ortaya çıkarmıştır.
Günümüz kuşları Hoatzin'deki pençelere bir bakalım. Aşağıdaki resim yetişkin bir Hoatzin'e ait:

Herhangi bir pençe görebiliyor musunuz? İşin aslı şudur, Hoatzin yavruları pençelerle doğar, büyüdükçe bu pençeler yokolur:

Bu aslında evrimin açık kanıtlarından biridir. İddia kuşlar dinozorlardan evrilmiştir, o halde bu kuşlardaki pençe atalarından kalmıştır. Günümüz kuşlarında pençe vardır, o yüzden kanıt yoktur diyerek yukarıdaki kuşu göstermek, ne söylediğini bilmemektir.

Archaeopteryx'in dişlerinin ise sadece bu türe özgü olmadığı, tarihte "dişli kuşlar" olarak tanımlanabilecek başka türlerin de yaşadığı, başka fosil bulgularından anlaşılmaktadır.

Tekrar, aşağıdaki bir dipnota yönlendiriliyor:

Örneğin 130 milyon yıl yaşındaki Liaoningornis'in de gagasında dişleri vardır. ("Old Bird", Discover, 21 Mart 1997)

130 milyon! Yazı ile yüz otuz milyon yıl! Bir anımsatma yapalım, Archaeopteryx Harun Yahya'nın kendi sözleriyle 150 milyon yıl önce yaşamış! Harun Yahya kendine yeni bir çarpıtma şekli geliştirmiş: İddiada bulun, iddianın saçmalığını dipnotlara gizle!

Archaeopteryx bize önemli bir gerçeği gösterir: Kuşlar bundan 150 milyon yıl önce de zaten vardılar. Zaten uçuyorlardı. Eğer evrimciler "kuşların atası" olarak bir takım adaylar öne sürmek istiyorlarsa, bunların 150 milyon yıldan da yaşlı olmaları gerekir.

Provotais'i 150 yıldan yaşlı değil midir? Bu evrimcilerin "kuşların atası" adayı olarak sunulduğunu kendi dipnot'unda belirtiyor, ancak onun neden bir ata olmadığına değinilmiyor; Bu düpedüz yalandır!

Aslında bu "yaş sorunu", kuşların atası olarak ileri sürülen tüm diğer sözde "dino-kuş" fosilleri için geçerlidir. Kuşların dinozorlardan evrimleştiklerini öne süren evrimciler, kuşların atasını iki ayak üzerinde yürüyen theropod dinozorları olarak belirlemektedirler. Oysa theropod dinozorlar, fosil kayıtlarında hep Archaeopteryx'ten sonra ortaya çıkarlar.

Bakalım:

  • Coelophysis 228 milyon
  • Procompsognathus 222 - 219 milyon
  • Eoraptor 230-225 milyon
  • Herrerasaur 228 milyon
  • Megapnosaurus 200-194 milyon
Bunlar benim birkaç dakikada bulduklarım.


Bu yazıya yorum eklemek veya yorumları görüntülemek için lütfen aşağıdaki linke tıklayınız:

http://hycarpitmalari.freesmf.org/index.php?topic=10.0